Wat wil jij?

Wat wil JIJ in je leven?

Eén van de eerste vragen die ik aan mijn cliënten stel die in een (vecht)scheiding gewikkeld zijn, of net een (vecht)scheiding afgesloten hebben, is: wat wil JIJ? Want als je leven zoals je gewend was ineens op zijn kop staat, kan het zijn dat je even de weg kwijt bent. Je moet de scheiding regelen, papieren bij elkaar zoeken, wellicht ook nog iedere dag naar je werk en je best doen en het is allemaal heel hectisch. Je maakt je misschien zorgen om de kinderen, het huishouden loopt ook gewoon door en alles loopt door elkaar.

Dan is het een goed idee om even een relax momentje in te lassen. Want toen je jong was heb je plannen gemaakt voor een mooie toekomst. Vele van die plannen zijn huisje-boompje-beestje en die zijn ook voor je uitgekomen. Maar op een gegeven moment is er iets fout gegaan en nu zit je alleen en verdrietig na een vervelende scheiding. Soms eigen keus en soms de keus van de ander, het kan beide, de liefde raakt soms op en dan is een scheiding de beste oplossing. Niet de makkelijkste, maar wel de beste!
Sommigen gaan op hun bank liggen en dompelen zich onder in de zee der medelijden en anderen denken ‘fok it’, zetten er een streep onder en richten hun blik op de toekomst.

Welk type ben jij?

Als je het eerste type bent, dan kan ik je helaas niet helpen. Maar als je het tweede type bent, dan zit je goed. Want als je bereid bent om uit je comfortzone te stappen, en een nieuwe weg in te slaan, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Dus het wordt tijd dat je jezelf op de eerste plaats zet! Egoïstisch? Welnee! Dat is ook wat ze in het instructie filmpje in een vliegtuig vertellen: zorg eerst voor jezelf want dan kan je ook voor anderen (je kinderen meestal) zorgen! Want als je niet voor jezelf zorgt, vooral wanneer je kleine kinderen hebt, ga je er onderdoor en wat hebben de kinderen daar aan?

 

 

Dus neem die stap! Ga aan jezelf werken, misschien een bezoekje aan de kapper brengen, meer bewegen (zorgt ook voor aanmaak van hormonen waar je je beter door voelt), ga op een cursus voor iets wat je al langere tijd hebt willen doen. Spreek weer met vrienden af voor een leuke avond, ga met vriendinnen uit eten, of wat jij ook leuk vindt. Ga nu al aan je bucket list werken en als je er nog niet één hebt, maak hem! Want de tijd gaat voorbij, niemand weet hoe lang je hebt, dus leef in het nu, want dat is alles wat we hebben.

Ben je er klaar voor?

Maak een vrijblijvende afspraak zodat we kunnen bespreken hoe we de pijn kunnen helen en welke stappen je kan zetten voor een mooie nieuwe toekomst.

Want je toekomst, die bepaal je zelf!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *