Focus op het positieve!

Stop it!

Angst is een slechte raadgever. Dat is een oude gezegde en zo waarheid als een koe. Wanneer je alleen denkt of kijkt naar dingen die fout kunnen gaan, dan mis je alle kleine dingetjes die goed gaan. En dat is jammer!

Waar je op focust, dat groeit!

Het blijft zo dat gedachtes de emoties leiden. Dus wanneer je aan iets deprimerends denkt, dan word je daar verdrietig van. En wanneer je aan iets moois denkt, dan word je daar blij van. Handig om te weten. Want op deze manier kan je je emoties beheersen!

Dus, ben je net in het verkeer door iemand uitgescholden en ben je nu boos maar die persoon is weg en je kan niks met je boosheid? Adem een paar keer diep in en uit en denk aan de leukste vakantie die je ooit gehad hebt en blijf daar aan denken. Net zo lang totdat er een glimlach op je gezicht verschijnt en dat het goede gevoel overheerst!

Of ben je alleen thuis en voel je angst, ook al weet je dat verder alles ok is. Doe dat wat meer lichten aan en zet een vrolijk muziekje op en denk aan iets moois totdat je je weer beter voelt.

Daarentegen, ben je alleen thuis en voel je angst, omdat je allerlei vreemde geluiden in het huis hoort, geluiden die je nog nooit gehoord hebt en die er niet horen, bel dan de politie en je buren. 😉

 

Stop it!

 

Zo makkelijk?

En nee, ik zeg niet dat dit makkelijk is. Maar als je dit niet beseft en niet probeert, dan gebeurt het ook niet.  Dus stop met je focus leggen op enge dingen en kijk naar de dingen die goed gaan en geniet daarvan! Maakt het leven stukken makkelijker en leuker.

 

Heb jij iets waar je van vindt dat het eigenlijk moet stoppen? Zet het hier onder en ik zal er zeker op reageren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *